Ολυμπιακός: Αρέσει και εξετάζεται από τη Σπόρτινγκ ο Κοστίνια
Η Σπόρτινγκ φαίνεται πως έχει βρει στο πρόσωπο του Πορτογάλου τον ιδανικό υποψήφιο για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνάς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενδιαφέρεται έντονα για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνάς της, με δύο ονόματα από την Ελλάδα να βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική της λίστα: του Κοστίνια του Ολυμπιακού και του Γιώργο Βαγιαννίδη του Παναθηναϊκού.
Το ενδιαφέρον για τον Κοστίνια
Η πορτογαλική ιστοσελίδα «leonino» αναφέρει πως ο δεξιός μπακ των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται στα «ραντάρ» της Σπόρτινγκ. Οι ιθύνοντες του πορτογαλικού συλλόγου εκτιμούν ότι ένα ποσό της τάξεως των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να πείσει τους πειραιώτες να παραχωρήσουν τον 25χρονο Πορτογάλο.
Ο Κοστίνια υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας του Μεντιλίμπαρ στην φετινή της πορεία προς το νταμπλ, καταγράφοντας 39 συμμετοχές και τρεις ασίστ, με σταθερές εμφανίσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιήθηκε και στο αριστερό άκρο της άμυνας όποτε χρειάστηκε. Στην Σπόρτινγκ φαίνεται να έχουν εξαιρετική άποψη για τον 25χρονο αμυντικό, καθώς τον γνωρίζουν από την προηγούμενη θητεία του στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Ρίο Άβε.
Η σύνδεση με Βαγιαννίδη
Εδώ και καιρό, το όνομα του Γιώργου Βαγιαννίδη του Παναθηναϊκού ακούγεται έντονα στο πορτογαλικό ρεπορτάζ, με τη Σπόρτινγκ να είναι διατεθειμένη να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για την απόκτησή του. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη καταθέσει πρόταση για πενταετές συμβόλαιο στον Έλληνα μπακ.
Ωστόσο, σε περίπτωση που η υπόθεση του Βαγιαννίδη δεν προχωρήσει, το «leonino» τονίζει πως ο Κοστίνια αποτελεί το «plan b» της Σπόρτινγκ. Σημειώνεται μάλιστα πως η απόκτηση του Κοστίνια ενδέχεται να είναι πιο οικονομική σε σχέση με αυτή του Έλληνα διεθνή, καθιστώντας την πιο ελκυστική επιλογή για τους Πορτογάλους.
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναζητά ενίσχυση στα μετόπισθεν και οι επιλογές από το ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται να βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές της. Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο μεταγραφικό παζάρι και αν κάποιος από τους δύο ποδοσφαιριστές μετακομίσει στην Πορτογαλία.